Miljörik kyrkopolitik

I Svenska kyrkans Kyrkoval 2017 blev jag omvald till Uppsala stifts ledamot i Kyrkomötet för Miljöpartister i Svenska kyrkan.

Jag är huvudförfattare till 5 motioner som kommer att beredas i olika utskott då 2018 års Kyrkomöte öppnar den 2 oktober. Utskottsberedningarna i session 1 håller på några dagar och skall vara klara den 5 oktober.

Beslut om motionerna kommer sedan att fattas i plenum under session 2 av Kyrkomötet som börjar den 18 november och avslutas den 23 november.

Jag har även blivit invald som ersättare i Uppsala pastorats kyrkofullmäktige och genom det så har jag blivit elektorsersättare till valet av ny biskop i Uppsala stift då vår nuvarande biskop Ragnar Persenius avgår med pension. Jag kommer att närvara vid valet den 13 september i Gävle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *